• 15ο
  Πανελλήνιο
  Συνέδριο Επιληψίας

  24-26 Σεπτεμβρίου 2021 - Θεσσαλονίκη / Ελλάδα
 • 14th European
  Congress
  on Epileptology

  9-13 Ιουλίου 2022 - Γενεύη / Ελβετία
 • 1
 • 2

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας

Αξιότιμοι κύριοι,

Με ιδιαίτερη χαρά, σας ανακοινώνουμε τη διεξαγωγή του 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.).

Το Συνέδριο, το οποίο έχει καταστεί θεσμός, θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο Electra Palace, στις 24-26 Σεπτεμβρίου σε υβριδική μορφή. Η επιληψία δεν είναι ασθένεια, είναι μια συχνή εγκεφαλική διαταραχή που αντιμετωπίζεται επιτυχώς περίπου στο 80% των περιπτώσεων. Παρόλα αυτά, αποτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Π.Ε.Σ.Ε. μέσα από τις προσπάθειές του, επιδιώκει να συμβάλλει ενεργά στην αναβάθμιση της γνώσης για την επιληψία.Το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας έχει στόχο την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την προβολή των νεότερων δεδομένων στην έρευνα και τη διαχείριση ασθενών στον τομέα της επιληψίας.

Επιπλέον, μέσω του Συνεδρίου, θα δοθεί η δυνατότητα στους συνέδρους να συναντηθούν και να δικτυωθούν με επιστήμονες από την Ελλάδα και κορυφαίους επιληπτολόγους από το εξωτερικό. Ειδικότερα, η Οργανωτική Επιτροπή έχει την τιμή να φιλοξενήσει διακεκριμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο της Νευρολογίας, οι οποίοι θα κληθούν να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από ενδιαφέρουσες διαλέξεις, ποικιλόμορφα στρογγυλά τραπέζια, αντιπαραθέσεις και παρουσιάσεις περιστατικών, δίνοντας έναυσμα για δημιουργικό διάλογο σε επίκαιρα θέματα.

Στόχος, η συγκρότηση ενός ενδιαφέροντος και υψηλού επιπέδου Επιστημονικού Προγράμματος, μέσω του οποίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την Επιληψία και τα συναφή επιληπτικά σύνδρομα. Ευελπιστώντας ότι το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας, θα ανταποκριθεί και φέτος στις προσδοκίες σας

 

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Αθανάσιος Κοβάνης
Πρόεδρος  Π.Ε.Σ.Ε.

Σπότ για το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας Θεσσαλονίκη 24 - 26 Σεπτεμβρίου 2021

Το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας είναι αφιερωμένο στην Αναστασία (Τάτα) Βάσσου.

Η Τάτα «έφυγε» νωρίς στις 25 Ιουνίου 2021, σκορπώντας απέραντη θλίψη σε όλους όσοι τα τελευταία χρόνια είχαν την χαρά να συνεργαστούν μαζί της.
 
Έως την τελευταία στιγμή, εργαζόταν για την διεξαγωγή του ετήσιου Συνεδρίου του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας. Κατά τη διάρκεια της ζωής της, η Τάτα υπηρέτησε με συνέπεια τους σκοπούς του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε) και βρέθηκε στο πλευρό των ατόμων με επιληψία, με αγάπη. 
 
Ήταν η στυλοβάτης του Π.Ε.Σ.Ε και της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε). Ήταν επί δεκαετίες ο άριστος συνεργάτης του Προέδρου του ΠΕΣΕ και η «ψυχή» των επιστημονικών εκδηλώσεων.


Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης, η Οργανωτική Επιτροπή του 15ου  Πανελλήνιου Συνεδρίου Επιληψίας, αποφάσισε να αφιερώσει τις τριήμερες εργασίες του στην Τάτα, η οποία πάλεψε για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με την επιληψία.

Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας την ευχαριστεί, την ευγνωμονεί και δεσμεύεται  ότι θα συνεχίσει να εργάζεται  για έναν κόσμο χωρίς προκαταλήψεις και στιγματισμό.

 

COVID-19: Γενικές οδηγίες για άτομα με επιληψία, από την Επιτροπή Ευρωπαϊκού Δικτύου Αναφοράς για την Επιληψία EpiCARE

Κατεβαστε εδω οδηγιες

Κρίση στο σχολείο - Μέρος Α

Πρώτες βοήθειες - Μέρος Γ

Επίσκεψη στον γιατρό - Μέρος Β

Επιληψία και σπόρ - Μέρος Δ

Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου 2021 - Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών«ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ»

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών«ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ»“MSc in CLINICAL AND EXPERIMENTAL NEUROSURGERY”

 Έναρξη: Φεβρουάριος 2020  |  2 Έτη / 4 Εξάμηνα

Μπορείτε να δείτε πληροφορίες στo αρχείo που είναι σε μορφή PDF : http://www.enee.gr/images/2019_09_26_neyroxieroyrgiki.pdf

Πληροφορίες
Διοικητικά θέματα
Λουφαρδάκη Μαρία Τηλ. 2107229250,
ekne@neurosurgery.org

Επιστημονικά θέματακα. Δρ. Καλαματιανός Θεοδόσης
kalamatian@med.uoa.gr

EuroSynapses - Ζήτούνται Έλληνες Ιατροί

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΑΤΡΟΙ από μεγάλα, αναγνωρισμένα με διεθνείς πιστοποιήσεις νοσοκομεία της Ευρώπης (Αγγλία, Γαλλία) καθώς και της Μέσης Ανατολής (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία,Κατάρ κ.α.) στα οποία εργάζονται ήδη πολλοί Έλληνες. Η εταιρεία EuroSynapses έχοντας πλέον αποκτήσει την εμπιστοσύνη των νοσοκομείων αλλά και των Ελλήνων ιατρών, διοργανώνει κάθε δύο μήνες συνεντεύξεις στα γραφεία της, στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα,με σκοπό οι αντιπρόσωπο ιτων νοσοκομείων να γνωρίσουν και να προσλάβουν τους μελλοντικούς συνεργάτες τους.

Για δήλωση συμμετοχής στις επερχόμενες συνεντεύξεις, ακολουθήστε παρακαλώ τον εξής σύνδεσμο: https://eurosynapses.eu/register/ ή επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2103311115 και 6984507090. Με χαρά παραθέτουμε και τον παρακάτω σύνδεσμο με τις εμπειρίες ιατρών που έχουν συνεργαστεί μαζί μας :  https://eurosynapses.eu/about-us/testimonials/

Όλες οι υπηρεσίες μας, κατά τηδιάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης είναι δωρεάν

Μπορείτε να δείτε πληροφορίες στo αρχείo που είναι σε μορφή PDF : http://www.enee.gr/images/PDF-Files/2019_09_10_EUROSYNAPSES.pdf

Συστάσεις για τις γυναίκες με επιληψία στην αναπαραγωγική ηλικία

Εγκυμοσύνη και επιληψία

Συντάκτης Δρ. Σοφία Μαρκούλα Νευρολόγος Μέλος του ΔΣ του ΠΕΣΕ

Συνιστάται η βελτιστοποίηση της θεραπείας να γίνεται αρκετό καιρό προ της σύλληψης με το πιο αποτελεσματικό ΑΕD για το είδος των επιληπτικών κρίσεων ή το είδος του συνδρόμου της ασθενούς, στη μικρότερη αποτελεσματική δόση, αν είναι δυνατό σε μονοθεραπεία.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στo αρχείo που είναι σε μορφή PDF : Συστάσεις για τις γυναίκες με επιληψία στην αναπαραγωγική ηλικία

Ισχύουσα Νομοθεσία για την άδεια οδήγησης

 Άδεια οδήγησης σε άτομα με επιληψία

Η αναθεωρημένη νομοθεσία της Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπει ότι άτομα με επιληψία, διαβήτη και άλλες νόσους που επηρεάζουν την οδήγηση, επιτρέπεται να οδηγούν εφόσον μπορεί να ελέγχεται η κατάσταση της υγείας τους.

Μπορείτε να δείτε πληροφορίες στα αρχεία που είναι σε μορφή PDF :

Οδηγία 2009/113/Εκ της Επιτροπής της 25 Αυγούστου 2009 και Εφημερίδα της κυβερνήσεως 2012/2789 27 Απριλίου 2012

Δραστηριότητες του Π.Ε.Σ.Ε

 • Οργανώνει εκπαιδευτικά και ενημερωτικά σεμινάρια στην έδρα του ή ανά την Ελλάδα.
 • Αναπτύσσει ειδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την προετοιμασία προσωπικού που θα ασχοληθεί με τις επιληψίες.
 • Εκδίδει περιοδικά (τριμηνιαίο Newsletter) ή συμμετέχει σε εκδοτικές δραστηριότητες άλλων συλλόγων ή εταιρειών.
 • Εκδίδει μελέτες, μονογραφίες, αλλά και ενημερωτικά φυλλάδια και οπτικοακουστικό υλικό που απευθύνονται στο γενικό κοινό για την αγωγή και καθοδήγησή του σε ζητήματα που αφορούν τις επιληψίες.
 • Συμμετοχή στον ετήσιο διαγωνισμό καλύτερης επιστημονικής εργασίας.

Γίνε μέλος του Π.Ε.Σ.Ε

Μέλη του Π.Ε.Σ.Ε. μπορούν να γίνουν πρωτίστως ιατροί όλων των ειδικοτήτων και άλλοι επαγγελματίες οι οποίοι εμφανίζουν ενεργό δράση στο θέμα «επιληψία». Τα μέλη του συλλόγου απολαμβάνουν ορισμένα προνόμια σε σχέση με την επιστημονική δραστηριότητά του (συνέδρια, επιστημονική ενημέρωση κλπ.)

Άν επιθυμείτε να γίνετε μέλος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας Π.Ε.Σ.Ε., κατεβάστε και συμπληρώστε την φόρμα Αίτησης μέλους που είναι σε μορφή pdf και αποστείλτε την στην ηλεκτρονική διευθυνσή info@grlae.gr

 • Ιατρός : 25€  / Επαγγελματίες Υγείας : 25€